АРДИНСКИТЕ ТАЛАНТИ С УСПЕХ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ - Chochev.EU - Портфолио на nikych

АРДИНСКИТЕ ТАЛАНТИ С УСПЕХ В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ

Antonik_002

Талантите от ПГ „Христо Смирненски” – Ардино Николай Чочев и Антон Чолаков покориха най-известното национално състезание по Информационни технологии и визуални изкуства – „Аз мога – тук и сега”, което традиционно се провежда в град Девин.
Единадесетокласниците от Ардино участваха в категория „Редизайн на Уеб Сайт”, където бяха оценявани от експертно жури в областта на информационните технологии, което определи Николай и Антон в челната класация TOP 5(2-ро и 4-то място). Учениците от ПГ „Христо Смирненски” – Ардино защитиха сертификатите по програмиране, които получиха по-рано през годината достойно и показаха на над 300 участника, че самообучението и добрия отбор могат да донесат много успехи.
Николай Чочев подчерта, че това състезание в гр. Девин е едно от най-добрите в България. „Конкуренцията беше наистина голяма, журито и менторите повече от професионалисти и готини хора. След труден избор на журито бях избран за 2-ри в категорията, но аз съм повече от доволен и сега още повече се мотивирам за следващата година. Много съм доволен от цялата организация на състезанието, от журито, менторите и всички участници – всички емоции от състезанието ще останат в моето съзнание за дълго.” – коментира тийнейджъра.
Антон Чолаков не пропусна да спомене огромният брой нови приятелства и страхотни емоции на тридневното състезание: „Беше уникално! Това е любимото ми състезание! Надявахме се да влезем в ТОП 5 и в крайна сметка успяхме. Жалко, че Николай не успя за една точка да се пребори за първото място, а аз за третото – щеше да е уникално да сме в ТОП 3, но все пак ни очаква и следващото издание на състезанието. Запознахме се с наистина страхотни момчета и момичета, всичко беше прекрасно! Менторите, журито, организаторите заслужават адски много похвали! А ние доказахме, че можем „Тук и Сега!””
Антон и Николай, които са познати като екип Antonik представиха успешно както града, така и областта и сега се готвят за следващото голямо събитие в техния бранш – SUPERлятната академия в гр. Девин. Екип Antonik допълниха, че на състезанието Ардинския отбор бе забелязан и харесан от всички, а овациите са били повече от очакваните.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.